Vinnare 2023

Region Blekinges pris: Blekinges Turismpris

Destination Tärnö
Årets vinnare jobbar systematiskt med hållbarhet och för att skapa en magisk miljö som får gäster att strömma till från när och fjärran. Här är omtanken lika stor som lusten att ständigt utveckla idén om att leva “det goda livet” på naturens villkor. Destinationen är en hållbar 360° upplevelse av havsutsikt och skärgårdsliv med guldkant.

Länsförsäkringar Blekinges pris: Hållbara Blekinge

Johannishus Gods
Årets vinnare kännetecknas av stor bredd i verksamheten och genuin omsorg om människor och natur – i allt från det egna företaget och Blekinge till det globala perspektivet. Hållbarhetstänket omfattar alla dimensioner och genomsyrar hela företaget, som inte bara förvaltar en plats utan också ett arv från generationer tillbaka och in i framtiden. 

 

Made in Blekinge: Karlshamn, Ronneby och Karlskronas pris

Industriverken Plåt och Emalj 
Ett företag väl förankrat i Blekinges näringsliv och som når långt utanför länsgränserna med sin affärsidé. Att synas och höras är inte alltid det viktigaste. Men när vi pratar om att skapa nya arbetstillfällen och verka förekonomisk, social och miljömässigt hållbar produktion – då finns alla verktyg på plats.

Almis pris: Årets unga entreprenör

Jasmine Nilsson, Fiskerian i Hörvik
En entreprenör med helhjärtat engagemang där ingenting är omöjligt. Årets vinnare har en enorm potential och uppvisar ett för branschen imponerande resultat. Hon samarbetar med lokala leverantörer och delar generöst med sig av sina erfarenheter, samt lyfter platsen hon verkar på. En sann förebild och inspirationskälla – inte bara för den som drömmer om att starta eget. 

Swedavia Ronneby Airports pris: Årets tillväxtpris

Marc Ljungström
Med ett aldrig sinande intresse för innovationer har årets vinnare arbetat aktivt med att finna hållbara lösningar för Blekinge, Sverige och världen. Den senaste utvecklingen av ett särskilt projekt har stor potential att bli ytterligare ett exempel som både bidrar till regional tillväxt – och växtbaserat protein.

Affärsliv Blekinges pris: Bästa Blekingeföretag

Paraply Produktion
Årets vinnare har med sin aldrig sinande kreativitet byggt ett respekterat varumärke i sin bransch. Verksamheten skapar mervärde åt många olika marknadsaktörer, får Blekinge att lysa som ett modernt, driftigt entreprenörskapslän och bidrar till att göra livet roligare för allmänheten – i både sol och regn.  

Visit Blekinges stipendium #tillsammans

Sveriges Golfkust och Blekinge Golfförbund 
Åtta klubbar med ett gemensamt mål. En plats med ovanligt fina förutsättningar för många upplevelser under en lång säsong. Pristagares satsning tar väl vara på Blekinges format och milda klimat, och vet att formeln för framgång är samarbete, prestigelöshet, driv och rätt paketering.  

Årets Blekingeambassadör

Amanda Ilestedt
För att ha fört det blekingska arvet ut i världen. En person som inspirerar nya generationer och förkroppsligar en hel nations spända förväntan och jublande stolthet. En resa som började i Sölvesborg och har fortsatt jorden runt utan avblåsningar. För att hon visar att framgångssagor kan bli sanna, bara det finns pannben. Självklart ger vi guldet till vår egen bronsmedaljör.