Vinnare 2022

Region Blekinges pris: Blekinges Turismpris

Sweden Rock Festival
Årets vinnare tänker framåt och jobbar målmedvetet med hållbarhet i alla aspekter – från föreningsbidrag till sopsortering. Samtidigt vill man bevisa att kombinationen tryggt, bekvämt och ösigt fungerar. Och när det skrivs 3 000 artiklar och genererar 200 miljoner kr för näringslivet skapar det förstås mervärde. Det växer som bekant ingen mossa på en ”rolling stone”. 

Länsförsäkringar Blekinges pris: Hållbara Blekinge

Blekinge Arkipelag
Årets vinnare visar upp en imponerande bredd i sitt hållbarhetsarbete. Det är en samling eldsjälar; företagare och representanter för offentligheten som inspirerar och undervisar i bevarande av naturen. Detta skapar förutsättningar för hållbar företagsamhet och ger oss ökad tillgång till den fantastiska natur som finns i vårt län. En samhällsentreprenör som arbetar hårt för att rädda vårt livsviktiga ekosystem och ge oss ett vackert och hållbart kustlandskap att njuta av i överskådlig tid. 

Made in Blekinge: Karlshamn, Ronneby och Karlskronas pris

Ekenbergs Auktioner
Med hållbarhet, engagemang och socialt ansvarstagande har årets vinnare byggt ett starkt varumärke inom sin bransch i Blekinge, i Sverige och även i andra länder. Med service i världsklass och med två stora hjärtan är företaget en spännande del av besöksnäringen. 

Almis pris: Årets unga entreprenör

Niklas Mikkelsen och Lucas Gullbo, Something we made
Det lustfyllda och kreativa hantverket, ihärdigheten och drivkraften har tagit bolaget ut på den internationella marknaden. I dag finns man etablerad på alla plattformar och tar hem spelet genom sitt ödmjuka och orädda entreprenörskap. 

Swedavia Ronneby Airports pris: Årets tillväxtpris

Ung Företagsamhet Blekinge
Ett tydligt engagemang och med en brinnande iver att få visa regionen vad de går för, det är vår framtida tillväxt som kommer ske genom något av alla de projekt som här skapas, ett kommande Gasellföretag i Blekinge.

Affärsliv Blekinges pris: Bästa Blekingeföretag

Shady Burgers
Årets vinnare agerar på en marknad som fordrar djärvhet, envishet och långsiktighet. Med ett entreprenörskap utöver det vanliga, och magkänsla för sin kräsna målgrupp, har man utvecklat ett kvalitetskoncept som erövrat stad efter stad. Och självklart hade man den goda smaken att starta i Sölvesborg. 

Visit Blekinges stipendium #tillsammans

Hampus Södergren, Hanö Dyk & Ribcharter
Det finns de som vill och vågar lite mer. Som ser samverkan och hållbarhet som en självklarhet. Som brinner för att fler ska uppleva och se värdet i våra unika miljöer och vatten. Årets pristagare är ung och företaget relativt nytt men agerandet är moget och ansvarsfullt. Det är fart och fläkt i kombination med kunskap och förändring. 

Årets Blekingeambassadör

IStudios Visuals
Det är något som inte stämmer. Hur kan en liten, ung, uppstickare från Blekinge plötsligt vara en given aktör i en dramatisk framtidsbransch? Kanske för att bolaget har varit hängivna sin idé från dag ett och konsekvent tagit den längre och längre, både tekniskt och geografiskt. Bara för att sedan vända blicken mot Karlskrona igen och bli en magnet som drar till sig både talang och banbrytande visuell teknologi utan motsvarighet i Sverige. Den ondska och spelskandalerna som företaget förknippas är bara av godo. Och det är ingen underdrift att den blomstertid nu kommer för det här gänget.