Vinnare 2021

Region Blekinges pris: Blekinges Turismpris

Pensionat Järnavik
När pandemins motgångar radar upp sig och ovissheten ständigt förlängs, behövs ”fighting spirit”, samarbetsförmåga och kreativitet. Genom att erbjuda fler härligheter till en bredare kundkrets och renodla det unika, rofyllda och omsorgsfulla, har vinnaren vänt den negativa trenden med den inre drivkraften: ”Jag vägrar gå i konkurs”.

Länsförsäkringar Blekinges pris: Hållbara Blekinge 

Gummagården
Att vara en förebild måste inte vara en färskvara. Det bevisar årets vinnare efter många år av strävsamt slit. Med driv och stort miljötänk, fritt från gamla osunda metoder och fyllda av nya, miljövänliga idéer, fortsätter man odla sitt hållbara varumärke.

Made in Blekinge: Karlshamn, Ronneby och Karlskronas pris

U-Lift
Ett eget varumärke från en liten ort som gjort sig ett namn på en stor internationell marknad. För innovativa lösningar som gör slutkunderna mer mobila och kan få stora fordon att ”niga”. Niger och bugar gör vi också! 

Almis pris: Årets unga entreprenör 

Oliver Lundgren, Skolon
Handlingskraft, nytänkande och mod kännetecknar årets vinnare. En självklar ledare och entreprenör som driver företag med enorm potential – och är en sann visionär som gärna utforskar nya branscher med känslan av att ”the sky is the limit”.

Swedavia Ronneby Airports pris: Årets tillväxtpris

Rawfoodshop Scandinavia
Ett företag som går från klarhet till klarhet. Som växer både i omsättning, anställda och resultat. Som tagit den långa vägen hem till Blekinge för att fortsätta sitt smakfulla arbete med produkter ur naturens skafferi.

Länsstyrelsens pris: Bästa Blekingeföretag 

Teko Tryck
Genom en kombination av design, samarbeten och hållbarhetstänk har företaget utvecklat sin verksamhet med gott resultat. Ett företag som med sin entreprenörsanda kan ses som ett Blekingeföretag vi alla kan vara stolta över. Och som har satt avtryck med sin produkt som kan tyckas enkel, men som det finns ett sug efter i hela världen.

Visit Blekinges stipendium #tillsammans

Paddelkompaniet
Om det är några som verkligen förstått att Blekinge har allt att vinna på att vara gränslöst så är det årets vinnare av Visit Blekinges #Tillsammanspris. De ser den stora bilden, tänker på helheten och vet att vägen till hållbar framgång är samarbete och nätverkande. Genom att vara engagerade, flexibla och öppna skapar de personliga friluftsupplevelser här i Sveriges sydligaste skärgård, våra åar och sjöar. De tar äventyret till äventyrarna, väcker lust och sprider medvetenhet. 

Årets Blekingeambassadör 

Stig L Sjöberg
En entreprenör vars resa började i liten skala för att sedan accelerera till att bli störst i sin nisch. En kreatör som alltid är öppen för nya idéer med ett hjärta som klappar för näringslivet i Blekinge och Karlskrona – men också internationella satsningar. Med båda fötterna i asfalten och känsla för rätt tonalitet har han tillsammans med sina medarbetare byggt en legendarisk verksamhet inom tidningar, event och mässor.