Vinnare 2015

Made in Ronneby

Markisol Holding AB
Motivering – Att gå från handgjorda pappersprodukter hemma vid köksbordet till en verksamhet med drygt 600 anställda är en bedrift. Där flera skulle ha dragit ner rullgardinen för länge sedan har det här företaget istället lyckats öppna sitt fönster mot hela världen.

Årets marknadsförare

Blekinge Museum
Motivering – Genom sitt fyndiga utbud har denna marknadsförare sett till att sätta Blekinge både på världskartan och skattkartan. Det som tidigare varit dolt har synliggjorts på ett sätt som fått omvärlden att häpna. Här finns en skatt som dessutom ingen behöver betala, utan som snarare kan ses som en framtida intäkt i all evighet.

Bästa Uppstickare

Staffan och Lil Ottosson, vingården Stora Boråkra
Motivering – Årets uppstickare har målmedvetet och envist byggt upp en verksamhet som skördat god framgång. Produkterna är högt rankade och hantverksmässigt producerade. På ett moget och balanserat sätt har verksamheten utvecklats till att bli en föregångare som har satt Blekinge och Sverige på kartan.

Bästa Blekingeföretag

Sydställningar i Sölvesborg AB
Motivering – Företaget har på ett imponerande sätt tagit täten i en tuff bransch och presterat på topp under många år. Stegvis har nivån höjts inom alla områden och företaget arbetar ständigt för att utvecklas ytterligare. Trots hård konkurrens har den ekonomiska utvecklingen varit mycket positiv och stor del av framgångarna ligger i en kompetent och målmedveten ledning. Företaget har genom hårt arbete och stort kunnande skaffat sig en stark ställning på marknaden.

Årets Blekingeambassadör

Marinens Musikkår
Motivering – En av Blekinges mest omtyckta verksamheter är lika aktuell idag som för 330 år sedan när det begav sig. Både nationellt och internationellt visar årets Blekingeambassadör upp en stolt tradition, en virtuositet och en kämparglöd som tagit dem över alla hinder längs vägen. Men som också alltid tagit dem hem till världsarvsstaden Karlskrona där de hör hemma, punkt slut!