Vinnare 2013

ALMI:s pris: Årets marknadsförare

Blekingeflyg
Motivering – Årets pristagare tänker nytt i en traditionell bransch och vågar ta ut svängarna. De lyckas dessutom dagligen lyfta varumärket Blekinge till nya höjder.

Bästa Uppstickare

STAC AB, Scandinavian Top Athletic Center.
Motivering – Årets pristagare har målmedvetet och envist byggt upp en erkänd verksamhet med människan i fokus. På ett innovativt sätt har företaget utvecklat ett koncept som fått såväl vardagsmotionärer som elitidrottare att uppnå sina mål. Företaget har genom sitt arbete satt Blekinge och Ronneby på kartan och sticker verkligen upp med visionen att bli världsledande.

Bästa Blekingeföretag

Asfaltbolaget Sverige AB
Motivering – Det företag som hamnat på första plats när nyckeltalen summerats har haft en fantastisk utveckling och har sedan starten samlat på sig en enorm kunskap och branscherfarenhet. Företaget välkomnar innovativa lösningar och har utvecklat och breddat sin verksamhet längs vägen. Inget uppdrag är för litet eller för stort.

Årets Blekingeambassadör

Brygghus 19
Motivering – Ett nytt företag som värnar om både tradition och hantverk. Här utvecklas produkten ständigt och inga detaljer lämnas åt slumpen för att uppnå den perfekta smakupplevelsen. Företaget är rotat mitt i Blekinge men har ett varumärke som redan rest jorden runt. Och som ambassadör kommer man fortsätta bygga broar med omvärlden, eller snarare brygga dem.