Vinnare 2020

Hållbara Blekinge – Länsförsäkringar Blekinges pris:

Annica Larsson Ahlstedt, Södra Cell i Mörrum.
Årets pristagare har introducerat och förverkligat en hållbarhetsidé i en global industri där smarta lösningar för återvinning kan göra skillnad. Det är resultatet av en driven person med ett starkt team och en stor organisation i ryggen. En eldsjäl som inte vill elda, utan använda skogen som en materialresurs.

Made in Blekinge

Areff AB
Företaget har en stark utveckling och ligger i framkant inom en rad områden i sin bransch. Ledningen fäster stor vikt vid att främja entreprenörskap och lokal platsutveckling. Det bevisas genom att fortfarande vara fast förankrade i den lokala myllan samtidigt som man fortsätter utvecklas på den internationella säkerhetsmarknaden.

Årets tillväxtpris – Swedavia Ronneby Airport Tillväxtpris:

NKT
Årets vinnare är en pionjär inom sin nisch och ett företag som växer stadigt. Både i antal anställda, i antal ordrar och snart även på höjden. Verksamheten har hamnat i blickfånget tack vare sitt fokus på global omställning mot grön energi och kommer snart att hamna i blickfånget igen med Sveriges tredje högsta byggnad.

Årets unga entreprenör – Almi Blekinges pris:

Tove Hammerin och Benjamin Forsman, Hoby Kulle Herrgård
Årets vinnare personifierar mod, handlingskraft och ambition. Tack vare flexibilitet har man på kort tid lyckats både starta, utveckla och växa. Med sitt brinnande engagemang är de sanna inspiratörer på toppen av kullen!

Bästa Blekingeföretag – Länsstyrelsens pris:

Peter Mattisson
Årets pristagare har på olika sätt engagerat sig för utveckling i Blekinge. Visionen är att ett starkt och vitalt näringsliv är förutsättningen för en positiv utveckling där vi går från ensidigt industrisamhälle till ett tjänste- och kunskapsbaserat. En entreprenör som lyfter både vad som behöver göras och vad som gjorts bra!

Region Blekinges pris: Blekinges Turismpris

Mörrums Kronolaxfiske
Vid en av Blekinges många trollbindande platser har man stärkt sin position som ett av Sveriges mest attraktiva upplevelse- och besöksmål. Ett bevis på att en bättre livsmiljö för specifika arter bidrar till en hållbar tillväxt och stärker Blekinges varumärke i och utanför regionen.

Årets Blekingeambassadör:

Anna Lindqvist
En viljestark person som ger ordet engagemang ett ansikte, både i Blekinge och utanför. Lika synlig i det lokala näringslivet som i det regionala, samtidigt som hon gärna hoppar in i idrottsvärlden på internationell nivå. Som företagsledare har denna kvinna, i en mansdominerad bransch, lotsat familjeföretaget på en förändringsresa som tagit dem in i framtiden. Och avsett vilka hästkrafter hon förknippas med, så vet man att de alltid leder framåt.