Vinnaren av priset Made in Karlskrona

23 sep

Karlskrona kommuns pris Made in Karlskrona tilldelas i år Karlskrona Lampfabrik AB. Nu har företaget chans att bli bäst i Blekinge på Guldekengalan.

Årets vinnare av Karlskrona kommuns utmärkelse Made in Karlskrona är Karlskrona Lampfabrik AB. Under onsdagen mottog vinnaren, representerad av Katarina Skantze och Valdemar Skantze, priset i kommunhuset.

– Det känns jätteroligt. Karlskrona som stad är väldigt viktig för oss, inte bara för att det är en del av vårt varumärke utan också för att det är den plats där vi bor och lever. Vi känner oss engagerade i staden på många sätt och därför känns det extra roligt att få det här priset, säger Katarina Skantze.

Juryns motivering:

Karlskrona Lampfabrik AB är ett historiskt viktigt företag i Karlskrona som lyckats hålla historien levande.

Det är ett unikt företag som bedrivit tillverkning av fotogenbelysning sedan 1884. Fabriken har gått i generationer från Kapten Herrman Skantze till dagens Katarina och Valdemar Skantze. I dag når företagets produkter långt utanför Karlskrona och har även en stor export.

Karlskrona lampfabrik marknadsför Karlskrona och Blekinge genom att ha kommunens namn i sitt företagsnamn och också genom att många av deras produkter är namngivna av öar och platser i Blekinge skärgård. Det bidrar till ett starkt varumärkesbygge för både Karlskrona, Blekinge och den maritima historien.

Företaget uppfyller kriterierna för jämställdhet och hållbarhet genom ett gott arbetsmiljöarbete och återanvändning av maskiner och maskinpark. Det är ett eget varumärke som även lyckas hålla en stadig och stark tillväxt med god lönsamhet.

Företaget har lyckats vända en ganska negativ utveckling till ett blomstrande företag i en tuff bransch.

Juryn för priset Made in Karlskrona är:

Som vinnare blir Karlskrona Lampfabrik AB ett av tre företag från Blekinge som tävlar i prisklassen Made in Blekinge, där priset delas ut under näringslivsgalan Guldeken den 27 november.

Guldekenpriset Made in Blekinge är instiftat av Karlskrona kommun, Ronneby kommun och Karlshamn kommun och Karlskrona Lampfabrik AB kommer att tävla mot de företag som tilldelas priserna Made in Ronneby och Made in Karlshamn. De tre kommunerna har alla sina egna juryer som utser representanter.

Bild: Camilla Robinsson, vd Karlskrona Företags och Hantverksförening, Katarina Skantze och Valdemar Skantze från Karlskrona Lampfabrik AB och Anders Ekstrand, näringslivsutvecklare på Karlskrona kommun.