Nya hållbara blekingar sökes

2 mar

Nu öppnar möjligheten för allmänheten att nominera kandidater till årets hållbarhetspris.

På näringslivsgalan Guldeken kommer Länsförsäkringar Blekinge att dela ut sitt pris Hållbara Blekinge som premierar just hållbara Blekingar. 

– Priset syftar till att lyfta fram personer eller företag som agerar hållbart i sin gärning och gör det bättre för Blekinge och blekingar. Vi ser fram mot att få se vilka fantastiska initiativ som finns här, säger Jens Listerö, vd för Länsförsäkringar Blekinge. 

Under förra årets gala blev det Gummagården i Norje som fick ta emot priset. En check på 25 000 och en Guldeken-statyett.

– Vi är otroligt glada, stolta och ännu mer taggade! När man jobbar med det vi gör är detta det finaste pris vi kunnat få, säger Jeppe Robertsson som äger Gummagården tillsammans med Linda Lövberg. 

Prispengarna kommer användas till att studera olika energilösningar där flera studiebesök är inplanerade. Gummagården bygger också ett nytt växthus på 17 400 m2 som ska stå klart i vår.I höst kommer en ny vinnare ta över den prestigefyllda stafettpinnen på årets gala, men redan nu går det att nominera här via länken nedan.

Nomineringen är öppen till och med den 24 mars. I samband med Länsförsäkringar Blekinges stämma den 26 april presenteras årets tre kandidater.

Juryn Hållbara Blekinge

Bengt Mattsson, juryns ordförande

Anna Lindqvist

Susanne Södergren

Renée Skogersson

Linda Lövberg (2021 års vinnare)

Nominera här »