Made in Blekinge ny klass på Guldeken

31 jul

Made in Blekinge är ett nytt pris på Guldeken 2018

– Från Ronneby kommun har vi under några år arrangerat Made in Ronneby men vi kände att det var dags att växla upp. Vi testade om våra grannkommuner var intresserade att göra något tillsammans, säger Torbjörn Lind, näringslivschef på Ronneby kommun.

Torbjörns kollega Pia Holgersson, näringslivschef i Karlskrona, var snabb att anta utmaningen.
– Det finns många framgångsrika företagare runt om i Blekinge och givetvis hittar vi flera goda exempel i Karlskrona. Styrkan med Guldeken är att det sätter ljuset på företag som bidrar till regionens tillväxt, understryker Pia.

Tanken med Made in Blekinge är att lyfta fram företag som bidrar till att dra in intäkter från omvärlden till Blekinge.
– Den här typen av bolag fyller en särskild viktig uppgift. De tillför pengar till länet och skapar även intäkter till våra lokala serviceföretag, säger Mathias Wijk, näringslivschef i Karlshamn.

Juryn för Made in Blekinge kommer att ledas av Blekinges Landshövding Sten Nordin och Catharina Rosenquist på Region Blekinge bidrar som jurysekreterare.
– Guldeken är inne på sitt tjugofjärde år och har blivit en naturlig del i Blekinges näringsliv, säger Jan Lennartsson, projektledare för Guldeken. I vanlig ordning bjuds gästerna på trerätters middag under galan samt underhållning från scenen med kända artister.

Till Länsförsäkringar Blekinges pris Hållbara Blekinge har sedan tidigare utsetts tre kandidater som tävlar om segern: Ecolyx, Micke Gunnarsson och Schvung.