Kraftfull satsning på turism i samband med Guldeken

8 jun

Foto: Matz Arnström

Region Blekinge delar årligen ut Blekinge turismpris på näringslivsgalan Guldeken. Nu instiftar Visit Blekinge ett stipendium på 25 000 kr som kommer att delas ut vid samma tillfälle. 

Det nya stipendiet som heter #tillsammans tilldelas en besöksnäringsföretagare i Blekinge som skapat fruktbara samarbeten med andra aktörer byggt på ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet. Stipendiet kommer ursprungligen från den ideella föreningen Visit Blekinge som överlämnade pengar till bolaget genom ett ägartillskott.

– Det är med stor glädje vi kommit överens om att dessa pengar ska användas till stipendiet, säger Lennarth Förberg, regionstyrelsens ordförande.

Ola Söderdahl, nytillträdd vd på Visit Blekinge, är också nöjd över stipendiet.

– Att göra saker tillsammans är vårt lilla läns stora styrka. Att på det här sättet få möjlighet att lyfta fram företagare som gjort något alldeles extra är otroligt inspirerande, säger Ola Söderdahl.

Att stipendiet ska delas ut på Guldekengalan är ett strategiskt beslut. Redan nu finns priskategorin Blekinge turismpris som senast vanns av Mörrums Kronolaxfiske. Att ytterligare en aktör prisas med ett stipendium ger besöksnäringen ännu större fokus på galan.

– Besöksnäringen är en av Sveriges mest växande näringar som skapar stora möjligheter för tillväxt, sysselsättning och utveckling. Detta vill vi uppmuntra i Blekinge genom vårt turismpris, säger Tobias Delfin, Region Blekinge.

Guldekengalan kommer att anordnas i höst, förhoppningsvis inför livepublik. Redan nu kan du nominera din kandidat till Blekinges turismpris på guldeken.com

Kriterierna är:

Juryn för Blekinge turismpris består av:
Tobias Delfin, Region Blekinge
Jill Widebrant, Askunga Dowilt
Thomas Berg, Dragsö Camping
Maria Sällström, Brokamåla Gård
Henrik Svensson, Ronneby Brunn
Ola Söderdahl, Visit Blekinge

Mörrums Kronolaxfiske är senaste vinnaren av Blekinges turismpris. Här tar Ida-Maria Rigoll emot priset på Guldekengalan. Detta årets delas även ut ett stipendium till besöksnäringen, som är instiftat av Visit Blekinge.

Foto: Andreas Blomlöf
Nominera till Blekinges Turismpris »