Dags för Hållbara Blekinge 2019

15 feb

2017 introducerade Länsförsäkringar Blekinge priset Hållbara Blekinge på Guldeken. Första året vann Conny Berg och Coop Karlshamn för deras miljöarbete. Förra året blev det inspiratören och författaren Micke Gunnarsson som tog hem priset.

– Jag jobbar utifrån idén att om vi vill ha en hållbar värld måste vi göra oss själva hållbara först. Att ses som en aktör som gör skillnad inom det området är häftigt, säger Micke Gunnarsson. Jag är inte så mycket i business-världen så för mig betyder priset mycket.

– Tanken är att lyfta fram företag, organisationer eller personer som agerar hållbart och gör det bättre för Blekinge eller omvärlden, säger Jens Listerö, vd för Länsförsäkringar Blekinge. 

Föreslå kandidater på nomineringssidan här »

Juryn leds av Bengt Mattsson, styrelseordförande för Länsförsäkringar Blekinge samt representanter från hela länet. De tre bästa bidragen presenteras och premieras sedan på Länsförsäkringar Blekinges bolagstämma i april. Därefter utses en vinnare som presenteras på Guldekengalan i oktober. Vart och ett av de nominerade bidragen får 10 000 kr. Den slutgiltiga vinnaren får ytterligare 25 000 kr och en Guldeksstatyett.

Juryns medlemmar:

För mer information kontakta

Jens Listerö – Länsförsäkringar Blekinge
070-519 58 19

Jan Lennartsson – Guldeken
0733-50 50 05