Hållbara Blekinge söker årets hållbarhetshjältar

11 mar

Guldeken är näringslivsgalan som årligen lyfter fram goda exempel från Blekinge som Bästa Blekingeföretag, Årets Blekingeambassadör, med flera. Förra årets introducerade Länsförsäkringar Blekinge priskategorin Hållbara Blekinge. Som herre på täppan stod slutligen Coop Forum Karlshamn med vd Conny Berg i spetsen.

– Vi är väldigt stolta över det här priset, säger Conny Berg. Jag tror på förebilder. Om andra företag tittar på oss och tänker att de kan göra likadant så vinner alla och samhället går i en mer hållbar riktning. Det symboliska värdet med priset är viktigast, men vi har även haft nytta av prispengarna och investerat i en pump och laddstation för elcyklar.

– Coop Forum är ett perfekt exempel på det vi söker till Hållbara Blekinge, säger Jens Listerö, vd för Länsförsäkringar Blekinge. Tanken är att lyfta fram företag, organisationer eller personer som agerar hållbart och gör det bättre för Blekinge. Nu söker vi årets kandidater.

Allmänheten kan föreslå kandidater på nomineringssidan » – Nomineringstiden är avslutad

Juryn leds av Bengt Mattsson, styrelseordförande för Länsförsäkringar Blekinge samt representanter från hela länet. De tre bästa bidragen presenteras och premieras sedan på Länsförsäkringar Blekinges bolagstämma i april. Därefter utses en vinnare som presenteras på Guldekengalan i oktober. Vart och ett av de nominerade bidragen får 10 000 kr. Den slutgiltiga vinnaren får ytterligare 25 000 kr och en Guldeksstatyett.

Juryns medlemmar:

För mer information kontakta

Jens Listerö – Länsförsäkringar Blekinge
070-519 58 19

Jan Lennartsson – Guldeken
0733 50 50 05