Hållbara Blekinge först ut!

6 mar

Förberedelserna är igång för årets Guldekengala. Först ut är LF Blekinge som presenterar utmärkelsen Hållbara Blekinge, ett pris som är instiftat för att premiera just hållbara Blekingar. Nominera din kandidat här!

Fjolårets vinnare var Johannishus Gods som plockade hem Guldeken i klassen Hållbara Blekinge. Hans och Maria Wachtmeister som är den elfte generationen som bedriver skogsbruk, jordbruk och viltförvalning på godset tog med glädje emot priset. 

Nu letar LF Blekinge nya kandidater till priset som delas ut för åttonde gången. 

–  Det här är ett angeläget pris. Med Hållbara Blekinge vill vi sätta ljuset på personer, organisationer eller företag som agerar hållbart i sin gärning och gör det bättre för Blekinge och blekingar, säger Jens Listerö, vd för LF Blekinge. 

En jury väljer ut tre kandidater som presenteras på LF Blekinges stämma i april. Samtliga nominerade får vardera en check på 10 000 kr och vinnaren får en Guldek och 25 000 kronor kronor.

Här nominererar du dina kanddiater senasast den 21 mars.

Nomineringskriterier

Den nominerade ska bo och vara verksam i Blekinge samt ha en tydlig idé/produkt/verksamhet som utgår från ett hållbarhetsperspektiv; ekonomiskt, miljömässigt eller socialt. 

Jury Hållbara Blekinge

Nominera din kandidat här! »