Guldeken efterlyser eldsjälar – nominera din kandidat nu

10 apr

Länsförsäkringar Blekinges pris Hållbara Blekinge var först ut. Nu fortsätter Guldeken att söka efter framgångsrika entreprenörer och företagare i länet. 

– Våra jurys vill ha hjälp med förslag på eldsjälar. Kanske känner du till en person eller ett team som har bidragit till utveckling av näringslivet och Blekinge, ta då chansen att nominera din kandidat på webben, säger Jan Lennartsson, projektledare för Guldeken.

Fyra klasser är öppna för nomineringar:

Affärsliv Blekinges pris: Bästa Blekingeföretag 

Ett pris som lyfter fram ett företag eller företagare som visar upp goda resultat, som sticker ut lite extra och tillför något som är positivt för Blekinge. 2023 blev det Paraply som bärgade utmärkelsen. 

Swedavia Ronneby Airports pris: Årets tillväxtpris

Detta pris sätter strålkastaren på insatser som bidrar till att Blekinge utvecklas eller som det står i kriterierna ”tillväxtpriset delas ut till en person, ett företag eller ett projekt som skapar förutsättningar för regionens tillväxt”. 2023 vann Marc Ljungström priset.

Almis pris: Årets unga entreprenör

Här söker juryn en ung företagare som under årets har utmärkt sig, visat på framgång och är en förebild för andra. Priset delas ut till eldsjälar som kommer från eller bor i Blekinge och är mellan 18 och 30 år. Priset kan delas ut till personer, företag, organisationer eller ideella föreningar. 2023 tilldelades priset Jasmine Nilsson, Fiskerian i Hörvik.

Region Blekinges pris: Blekinges Turismpris

Priset tilldelas en person eller företag inom turismpriset i Blekinge som uppvisat ”föredömliga insatser inom nytänkande och hållbarhet”. Klassen är öppen för alla som är verksamma inom turismnäringen i länet – och som bidrar till att stärka Blekinges varumärke utanför regionen. 2023 bärgades priset av Destination Tärno.

Vinnarna avslöjas på årets Guldekengala den 4 oktober.

Lämna ditt förslag här »