Guldeken blir gala i TV-format

27 jan

Blekinges näringslivsgala fick skjutas fram. Men nu ställer Guldeken om och blir för första gången genom tiderna en TV-show som sänds från Blekinge Convention Center och Ronneby Brunn. Programmet streamas i samarbete med Blekinges dagstidningar på blt.se och sydöstran.se 

– Det är såklart en utmaning att arrangera en gala i dessa tider. Men också spännande. Det gjorde att vi fick tänka i nya banor. Nu kan vi göra ett riktigt bra TV-program som lyfter fram Blekinge och många goda insatser, berättar Jan Lennartsson, projektledare.

– Säkerheten är såklart absolut viktigast. Så därför känns det fint att Guldeken kan genomföras i digitalt format. Och att denna premiär webbsänds från Ronneby är ju trevligt,  säger Torbjörn Lind, näringslivschef på Ronneby kommun.

Galan startar klockan 18.00 fredagen den 12 februari och leds av Robin Paulsson, känd för sin egen talk show Robins, och som programledare för exempelvis ”Fråga Lund”.

På artistlistan finns Anna Bergendahl, som har rönt framgångar i Melodifestivalen, nu senast med ”Kingdom Come” och Marcus Rudbo, Karlskronasonen som har gjort sig ett namn på att tolka Elvis.

Det digitala står i fokus och en särskild Guldeken-app lanseras i samarbete med det blekingska teknikföretaget WIP.

– Vi vill interagera med TV-publiken, här ska tittarna bland annat kunna dela sina galabilder hemifrån och svara på mentometerfrågor, säger Alexandra Hansson,  som ingår Guldekens i projektgrupp.

– Också minglet blir helt digitalt. Vi startar ett videomöte och alla gästerna kan ansluta och värma upp inför TV-sändningen, avslöjar Phlip Årmann, teknikansvarig i projektgruppen.

Även i år blir det en 3-rätters galamiddag, med skillnaden att gästerna får hämta maten som take away och åtnjuta den hemma.Tävlingen består av 7 priser som sätter ljuset på bland annat tillväxt, entreprenörsanda, hållbarhet, finansiell styrka och inte minst ambassadörskap.

Läs mer om årets gala »