Guldeken 2021 rivstartar med jakt på nya hållbarhetshjältar

1 apr

2020 års Guldeken flyttades fram till februari 2021 och genomfördes som en streamad liveshow från Blekinge Convention Center i Ronneby. Det blev en succé som visade att det digitala formatet passade näringslivsgalan väl. Dessutom serverades 320 galamenyer via take away från olika restauranger i länet.

– Normalt sett hade vi haft åtminstone ett halvår på oss innan arbetet med nästa Guldeken inleds, men nu rivstartar vi direkt, säger Jan Lennartsson, projektledare för Guldeken och påpekar att årets gala och prisutdelning kommer att bli av i höst, men att datum inte är fastställt ännu.

– Vi hoppas så klart på en fysisk gala, men det är restriktionerna som styr. Nu vet vi att det går att göra bra TV om vi måste, fortsätter Jan Lennartsson.

Det första som sker är nomineringen av kandidater till Länsförsäkringar Blekinges pris Hållbara Blekinge. Redan den 11 april behöver dessa vara anmälda på hemsidan www.guldeken.com för att sedan avslöjas i samband med Länsförsäkringars stämma den 22 april.

– Det är femte året som Länsförsäkringar Blekinge delar ut priset. Syftet är att lyfta fram företag, organisationer eller personer som på något sätt agerar hållbart i sin gärning och gör det bättre för Blekinge och blekingar, säger Jens Listerö, vd för Länsförsäkringar Blekinge.

2020 års vinnare blev Annica Larsson Ahlstedt, Södra Cell i Mörrum för att ha introducerat och förverkligat en hållbarhetsidé i en global industri där smarta lösningar för återvinning kan göra skillnad.

Nominera till årets Hållbara Blekinge »