Dags att nominera till Hållbara Blekinge 2020

5 mar

Länsförsäkringar Blekinges pris Hållbara Blekinge delas ut på näringslivsgalan Guldeken varje höst. Redan nu är det öppet för att nominera årets kandidater.

För fjärde året i rad ska en hållbarhetshjälte belönas med en Guldeksstatyett samt en check på 25 000 kronor. Förra året gick priset till Blekinge Tekniska Högskola och programmet för Strategiskt ledarskap för hållbarhet.

– Det var såklart jättekul, säger Merlina Missimer, universitetslektor på BTH. Vi är nog mer kända utanför Blekinge så det var roligt att få synas på hemmaplan i ett annorlunda sammanhang. Prissumman gick bland annat till en resa där studenterna fick uppleva Blekinge.

En jury utser de bidrag som går vidare till tävlingen, men först får allmänheten nominera sina kandidater. Några av kriterierna är att de nominerade ska vara verksamma i Blekinge och ha en tydlig idé eller produkt som utgår från ett hållbarhetsperspektiv. På Guldekens hemsida guldeken.com kan man läsa mer och nominera.

– Priset syftar till att lyfta fram personer eller företag som agerar hållbart i sin gärning och gör det bättre för Blekinge och blekingar. Det är lika spännande varje år att få se vilka fantastiska initiativ som finns här, säger Jens Listerö, vd för Länsförsäkringar Blekinge. 

De tre kandidaterna offentliggörs i samband med Länsförsäkringar Blekinges bolagsstämma i april. Vinnaren avslöjas på Guldeken-galan den 2 oktober.

Fotograf: Andreas Blomlöf

Nominera din kandidat »